kirjoituksia yksiöstä memento mori

Paavo Arhinmäen ratkaiseva kysymys

Eilisessä Yle:n eduskuntavaalien puheenjohtajatentissä oli vuorossa vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Tentin turvallisuutta käsittelevässä osiossa tuli kysymys Suomen puolustustusmäärärahoista ja asejärjestelmähankinnoista. Paavo Arhinmäki lopulta aiheellisesti kysyi: ”Rakennammeko todella kestävää rauhaa ja turvallisuutta sitä kautta, että maat panostavat entistä enemmän asejärjestelyihin? Mihin on kadonnut ajattelu siitä, että neuvotteluin pyrkisimme vähentämään asejärjestelmiä?

Paavo Arhinmäen esittämä kysymys oli perusteellisen tärkeä, josta jokaisen maan sietäisi käydä keskustelua. Arhinmäki vei Suomea koskevan turvallisuuspoliittisen keskustelun globaalimmalle tasolle, koko ihmiskuntaa käsittävälle tasolle. Tämä Arhinmäen toimittajille heittämä pieni kysymys oli, rohkenisinko sanoa, koko ihmiskuntamme kohtalon ratkaiseva kysymys. Meidän, ihmisrodun, selviäminen riippuu tästä: ”Rakennammeko todella kestävää rauhaa ja turvallisuutta sitä kautta, että maat panostavat entistä enemmän asejärjestelyihin?”

Minusta emme.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikaKovin kuva
Mika Kovin

Hyvä huomio tässä aseiden kalistelun ja vihanlietsonnan maassa, jossa omat kaupalliset ja todelliset turvallisuusedut uhrataan oikeiston natottamisen alttarille. Onneksi kansaa ei voi vedättää tässä!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomi voisi lähettää Venäjälle nootin. Sisältö voisi olla yksinkertaisuudessaan se, että emme pidä siitä, että Venäjä käyttää 30 % budjetistaan hyökkäysaseisiin varustamiseen ja miksi Venäjä rakentaa tukikohtia Suomen vastaiselle rajalle.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Venäjä on irtisanonut tae sopimuksen. Rikkoo inf sopimusta ja uhannut rikkoa senkin. Näin siis aseidenrajoitussopimukset. Usalla olisi ollut halua jatkaa strategisten aseiden vähentämistä. Venäjä ei.

Vaikea vähentää aseistusta näissä oloissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Meillä väitellään Natosta,Suomen täytyisi ensijaisesti pyrkiä pikaisesti solmimaan yhteistyö- ja avunantosopimus Kiinan kanssa.

Toimituksen poiminnat